fbpx
Cum să-l ajuți pe copil să facă față temelor?

Cum să-l ajuți pe copil să facă față temelor?

Negare, furie, ceartă - și acestea nu sunt etape de acceptare a inevitabilului, ci doar seara obișnuită în compania temelor? Am pregătit câteva sfaturi despre cum să conservi atitudinea negativă a copilului!

În primul și în primul rând, oferă-i copilului tău o pauză. Da, cu cât ne apucăm de teme mai repede, cu atât terminăm mai repede. Dar un copil trebuie să se relaxeze după o zi aglomerată la școală, așa că plimbarea prin parc sau o oră de alte activități plăcute va ajuta la restabilirea puterii.

După pauză, nu te grăbi să inviți copilul să lucreze la teme rapid. Gândește-te cât timp poți lucra la teme? Mâncarea, conversațiile și alte distracții încă distrag atenția uneori. Stabilește un cadru: ′′15 minute de muncă activă pentru teme, 5 minute de lucruri plăcute ′′ - gestionarea timpului.

Un alt pont va face și viața mai ușoară: trecerea de la ușor la greu. Mai întâi, copilul îndeplinește toate sarcinile ușoare pe care le gestionează fără ajutorul tău, intrând în modul său de lucru. Și apoi te alături pentru a-l ajuta la temele mai dificile.

Nu uita de laude! In plus, e mai bine sa inlocuiesti ′′bravo′′ standard cu ceva memorabil. Ce zici de un jurnal de succes sau discutăm despre ziua de azi?

Dacă un copil are nevoie de prezența ta, atunci limitează-te doar la sprijinul moral. Făcând treaba pentru el, îi pui la îndoială abilitățile.

Sfatul și explicațiile sunt suficiente. Lasă-l pe perioade scurte de 3-5 minute, apoi crește treptat timpul. Elimină idee de control și după o vreme copilul își va face singur temele.

Tu cum faci temele împreună cu copilul tău?

Scrie sfaturile tale pentru părinți și trucurile pe care le pui în aplicare, în comentarii.

Articole similare

logo FreeSchool

FreeSchool Education

Tel. +40 745 244 346
E-mail: contact@freeschool.ro

Social Media - FreeSchool Education