fbpx
Exerciții pentru limbaj

Exerciții pentru limbaj

Știi ce sunt exercițiile de limbaj? Acum îți vom spune.

Limba este un mușchi și trebuie antrenată în fiecare zi. Și dacă copilul nu are probleme serioase de limbaj, dar vrea să aibă un discursul mai curat și mai bun, atunci exercițiile de gimnastică articulată vin în ajutor.

Iată selecția noastră de exerciții distractive și eficiente de limbaj pe care le puteți face împreună.

„Ceas” - limba devine mișcările ceasului. Mai întâi atinge colțurile din stânga și dreapta ale gurii. Atunci imaginează-ți că limba este o săgeată pe un ceas și numărătoarea inversă de la 1 la 12.

„Candy” - doar imaginează-ți că ai o acadea sau o bomboană în gură. Acum limba va muta bomboana la obrazul stâng, apoi în partea dreaptă. La început îi poți oferi copilului tău o bomboană adevărată pentru mai multă claritate despre ce exerciții fizice ar trebui să facă. (Există deja multe opțiuni sănătoase de bomboane fără zahăr)

„Calul” - îți amintești cum ai învățat să dai clic pe limbă când erai mic? Asta se poate juca pe drum. Și în comparație cu ritmul, poți schimba viteza.

„Limba curcanului” - deschidem gura, ne arătăm dinții, zâmbim. Și fără să lăsăm limba jos, facem mișcări rapide cu partea de sus a buzei superioare înainte și înapoi. Sună ca un curcan! Distracție plăcută cu diferite fraze de „curcan”.

„Delicios Jam” - amintește-ți cum îți lingi buzele când ți-a rămas dulcele pe buze, linge-ți buza superioară cu limba larg deschisă. Acesta este cel mai drăguț exercițiu pentru că îți poți începe antrenamentul cu un gem adevărat.

Desenează buzele unui copil cu cel mai drăguț „ruj” pentru fete și de ce nu „sânge de vampir” cu dulceață de zmeură / căpșuni pentru băieți!

Încearcă să începi în fiecare dimineață cu exerciții de limbaj, adaugă aceste jocuri la activitățile zilnice ale copilului tău, și foarte curând vei fi surprins ce rezultate pot produce aceste exerciții simple.

Joacă-te, nu te plictisi, fii un geniu!

Articole similare

logo FreeSchool

FreeSchool Education

Tel. +40 745 244 346
E-mail: contact@freeschool.ro

Social Media - FreeSchool Education