fbpx

Ea este Melania Ghiburdel de la Românii au Talent Metoda Abac

Melania Ghiburdel de la Românii au Talent 2024 are 6 ani și locuiește în București. Visul micuței este acela de a deveni profesoară, însă până atunci, ea își antrenează mintea cu diverse calcule matematice grele.

Încă de la vârsta de 4 ani și 8 luni, concurenta a învățat să calculeze prin intermediul metodei Abac. De atunci și până în prezent, copila de doar 6 ani nu s-a oprit deloc din antrenamente, astfel că a ajuns la performanțe de-a dreptul impresionante.

Ea și-a dorit foarte mult să participe la Românii au Talent, sezonul 14, pentru a arăta lumii talentul său și abilitățile matematice pe care le are. Pe de altă parte, aceasta ar fi vrut să participe și la concursuri exclusive pentru calcule mentale, însă acestea sunt extrem de rare la noi în țară.

 

În fața juraților, Melania Ghiburdel a făcut mai multe calcule complexe, ba chiar a recitat și o poezie în timp ce a rezolvat un calcul mental cu unități și 30 de termeni, la viteza de 0,8 secunde.

După ce a făcut un calcul mental complex cu 30 de termeni și a recitat o poezie în același timp, Melania Ghiburdel a continuat să îi impresioneze pe toți cei prezenți în sală. Cel de-al doilea calcul mental pe care micuța de 6 ani l-a rezolvat a fost cu unități și 10 termeni, la viteza de 0,7 secunde. Dar asta nu este tot, după cel de-al doilea calcul, aceasta a dat soluția corectă la o ecuație cu 10 termeni și viteza de 0,3 secunde.

Mai mult decât atât, fetița a făcut două calcule mentale simultan, la viteza de 0,8 secunde. Bineînțeles că cei patru jurați, Andra, Dragoș Bucur, Andi Moisescu și Mihai Bobonete, au rămas uimiți când au văzut abilitățile matematice ale fetiței. Astfel, i-au oferit Melaniei patru de „DA” și un loc în etapa următoare.

Al treilea calcul al Melaniei Ghiburdel

„Ce-ai făcut tu cu noi? Eu am crezut că tu o să cânți un cântecel de copii, ceva. Dar, uite, nimic nu este întâmplător, într-un sezon fenomen ne vin copii fenomen pe scenă.”, a precizat Andra, după numărul susținut de către copila de 6 ani.

 
Melania Ghiburdel face simultan doua calcule

De asemenea, Dragoș Bucur a mărturisit în fața tuturor că a rămas complet surprins de apariția micuței pe scenă, mai ales că majoritatea copiilor sunt extrem de pasionați de jocurile pe telefon și alte activități.

Cine este Melania Ghiburdel?

La centrul educațional SmartyKids Militari din Bucuresti (Plaza Mall), Melania Ghiburdel este cunoscută pentru abilitățile sale remarcabile în aritmetică mentală. Cursul de Aritmetică Mentală este locul unde Melania, împreună cu colegii ei, își exersează talentul și își perfecționează abilitățile, învățând tehnici și strategii pentru a efectua calcule rapide și precise în minte.

Cu sprijinul platformei online SmartyKids și al centrului educațional SmartyKids Militari, Melania Ghiburdel a dus aritmetica mentală în lumina reflectoarelor și inspiră tinerii din întreaga țară să-și exploreze potențialul și să-și dezvolte abilitățile unice. Evolutia Melaniei la cursul Aritmetica Mentala SmartyKids o puteti vedea aici.

 
Interviul Melaniei

Articole similare

logo FreeSchool

FreeSchool Education

Tel. +40 745 244 346
E-mail: contact@freeschool.ro

Social Media - FreeSchool Education