fbpx
Tu cum îți motivezi copii?

Tu cum îți motivezi copii?

Copilul tău nu este familiarizat cu motivația?

Temele se fac doar după o îndelungată persuasiune, pedepse și negocieri? Nu e momentul disperării, mai bine încercați aceste 7 trucuri care vor trezi exact această motivație.

1

Bonusuri - uneori

Exact la asta ar recurge orice părinte. Dar ține cont de faptul că stimulentele pe termen lung nu vor funcționa - cerințele vor crește și dragostea pentru citit și scris nu va apărea. Dar pentru sarcini scurte poate funcționa. Luați în considerare situația.
2

Sens

Când unui copil nu-i place activitatea, principala întrebare apare logic și în general - ′′ De ce am nevoie de toate astea?" Serios, cum îndeplinești o sarcină fără sens? Și dacă un copil are nevoie de o notă bună la școală, altul are nevoie de mult mai mult. Lăudați copilul sau bifați sarcina - căutați o atitudine individuală.
3

Relevanță

Continuăm să avem sens, dar mai mult la nivel global. De exemplu: studiem limba ca să vorbim și să citim liber nu doar pe a noastră. Putem călători fără restricții lingvistice. Ne putem face mulți prieteni noi din alte țări. Oferă un motiv stabil pentru care această disciplină este importantă.
4

Emoție

Ați observat cum apare bucuria în ochii unui copil în timpul unui joc? Hai să o punem în direcția bună - pentru a câștiga board games sau misiuni, trebuie să citești bine, să numeri rapid, să ai logică și gândire strategică bine dezvoltată. Și orice lecție poate trece prin prisma jocului.
5

Într-un unghi diferit

Dacă un copil este plictisit, introduceți reguli noi sau eliminați-le cât de cât. Ieșiți din rutină, scrieți cu pixuri colorate, citiți întorcând paginile cu nasul.
6

Dă posibilitatea de a alege

Lasă copilul să ia o decizie: să citească o carte sau să ajute acasă. Așa că îi vei da libertate de alegere, îl vei învăța să fie independent și îi vei da responsabilitatea pentru activitatea aleasă.
6

Dă posibilitatea de a alege

Lasă copilul să ia o decizie: să citească o carte sau să ajute acasă. Așa că îi vei da libertate de alegere, îl vei învăța să fie independent și îi vei da responsabilitatea pentru activitatea aleasă.
7

O cursă contestată

Este în natura noastră să răspundem unei provocări. Aceasta este aceeași pasiune care ne împinge spre victorie și ne dovedește opțiunile. Stabilește obiective: 50 pagini sau 100 exemple, de exemplu. Cel mai important lucru este să stabilești provocarea din timp, să alegi ora și să începi cursa.
Tu cum îți motivezi copiii?

Articole similare

logo FreeSchool

FreeSchool Education

Tel. +40 745 244 346
E-mail: contact@freeschool.ro

Social Media - FreeSchool Education