fbpx
Reguli de interacțiune cu copiii

Reguli de interacțiune cu copiii

Lumea copiilor este foarte diferită de cea a adulților. Dar este și mult mai fragilă. Așadar, astăzi vom împărtăși câteva informații despre această temă.

  1. Fii mai atent la emoțiile copilului. Toate emoțiile. Tindem să iasă în evidență doar reacțiile pozitive, împingând frica, entuziasmul și durerea în fundal. Important pentru copil este să înteleaga că oamenii obișnuiți tind să se teamă sau să fie furiosi, nu e o rușine, e chiar normal.
  2. Luați în considerare vârsta copilului. Uneori părinții uită că nu vorbesc cu un coleg, ci cu o persoană care se confruntă cu multe lucruri în viață pentru prima dată. Prin urmare, copilul poate trece prin perioade dificile în care are nevoie de atenție și sprijin. Dar asta nu înseamnă răsfăț.
  3. Lucrează la tine însuți. Ești mai în vârstă și mai experimentat, poți explora resurse din sfera pedagogiei și auto-dezvoltării, îți poți ajuta copilul să realizeze cea mai bună versiune a sa și aibă un motiv să fie mândru de părinții lui și de felul în care comunică cu aceștia.
  4. Învață să reglementezi comportamentul copiilor fără amenințări sau pedepse. În locul modelului de recompensă / pedeapsă, alege încurajarea/non-recompensa. Oferă-i copilului tău o explicație clară a acțiunii și consecințelor acesteia.

Voi ce ați mai adăuga pe listă?

Articole similare

Publish modules to the "offcanvs" position.