fbpx
De ce este importantă matematica?

De ce este importantă matematica?

Matematica nu este întotdeauna ușoară. În copilărie, de regulă orice activitate dificilă este supusă dezaprobării și neglijării.

Nu putem face un copil să iubească această disciplină, dar oferim câteva explicații interesante de ce trebuie studiată matematica și cum va fi utilă în viață.

De ce este matematica importantă?

„Antrenează creierul - e un sport”. Astfel, putem descrie ce face matematica cu gândirea. Rezolvând sarcinile, copilul gândește logic, construiește strategii și relații de cauzalitate, analizează și evidențiază ce este important.

„Dezvoltă memoria”. Prin memorarea formulelor și a metodelor în care se regăsesc soluții, o persoană își dezvoltă memoria. La școală copiii trec de la numărarea degetelor la memorarea semnificativă în mintea lor.

„Întărește caracterul." Rezolvarea unui exemplu sau ecuație complexă necesită atenție, răbdare și persistență - trăsături care îi vor ajuta pe copiii care vor deveni adulți să își atingă obiectivele în diferite domenii.

„Ajută la obținerea succesului în muzică.” Fapt neașteptat: o parte a creierului este responsabilă pentru rezolvarea sarcinilor algebrice și practicarea abilităților muzicale! În consecință, succesele în aceste două domenii sunt strâns legate - nu este o surpriză că Arthur Conan Doyle a descris personajul Sherlock Holmes ca fiind un violonist excepțional.

„Matematica este baza unor noi profesii interesante.” Astăzi, cele mai dorite profesii sunt concentrate exact pe cunoașterea matematicii: să controleze tehnologia, să înțeleagă exact cum funcționează, să gândească analitic și să ofere soluții neconvenționale. Domeniul IT umbrește multe direcții și așteaptă o nouă generație de minți curioase.

!?? Care dintre fapte v-a plăcut cel mai mult? Ce argumente ai adăuga pe listă? Scrie-ți părerea în comentarii.

Articole similare

logo FreeSchool

FreeSchool Education

Tel. +40 745 244 346
E-mail: contact@freeschool.ro

Social Media - FreeSchool Education