Parenting

Cursuri de parenting – Aware Parenting

Ne dorim  să reușim să ne educăm copiii în așa fel încât să devină adulți echilibrați, cu încredere în sine, independenți, empatici și plini de compasiune. Ne întrebăm care sunt cele mai bune metode de a le insufla acestora valori sănătoase. Ne frământăm când par să nu coopereze, să ne sfideze (în public sau acasă), când devin violenți sau agresivi. De fiecare dată am vrea să știm ce avem de făcut și cum să reacționăm mai bine pentru a ghida copilul într-un mod ferm dar iubitor.

În cadrul acestor workshop-uri, pornind de la filosofia dr. Aletha Solter, instructorul Mihaela Berechet își dorește să vă prezinte o noua perspectivă asupra educației copilului, orientată către a răspunde nevoilor legitime ale copilului, a nu-i nega instinctele cu care vine perfect echipat încă din prima zi, dar și să vă ofere soluții practice pe care le puteți aplica imediat. Perspectiva pe care o oferă vine la pachet cu construirea de relații armonioase pe termen lung cu copiii noștri, relații bazate pe respect și empatie.

Vă așteptăm cu drag, într-un cadru deschis, relaxat și prietenos, în care să ne cunoaștem și să pornim discuțiile de la situații concrete din experiențele cotidiene cu copiii noștri.

Obiectivul seminariilor:

  • Echiparea părinților cu un set de informații ce îi vor ajuta să își înțeleagă mai bine copiii, să le înțeleagă unicitatea și să le recunoască nevoile.
  • Conștientizarea modelului personal de parenting predominant și cum se poate găsi echilibrul între stilurile de parenting
  • Înțelegerea efectelor pedepselor dar și a recompenselor și indentificarea alternativelor
  • Înțelegerea emoțiilor puternice, a utilității plânsului și descifrarea crizelor de furie la copiii
  • Înțelegerea beneficiilor educației democratice și echiparea participanților cu instrumente aplicabile ce îi va ajuta în a transmite copiilor lecția iertării și a generozității
  • Înțelegerea declanșatorilor comportamentelor indezirabile și alternative practice care să ne ajute în educația copilului

Teme abordate: Emoțiile puternice la copii, Harta familiei, Consiliul de familie, Educația empatică, De ce mint copiii, De ce sunt dăunătoare pedepsele și recompensele și cu ce le înlocuim, Stilurile parentale și ce ne aduc ele în relația cu copilul, Plânsul și crizele de furie la copii, etc în cadrul unor seminarii de 1-2 ore.

Cui se adresează: Tuturor părinților de copii cu vârsta cuprinsă între 1 si 8 ani ce își doresc o educație bazată pe respect și orientată către a construi relații armonioase și de lungă durată cu copiii lor. De asemenea la acest workshop sunt așteptați bunicii, bonele, educatorii sau orice altă persoană ce lucrează sau are în îngrijirea sa copii.

Modalitate de lucru: seminariile vor alterna între parte teoretică și punerea în practică a conceptelor prezentate și va ajuta la înțelegerea în profunzime a teoriei.

Despre trainer:  Mihaela Berechet, trainerul Copii Fericiți,  este certificată ca instructor al Aware Parenting Institute, California, USA, fondat de Dr. Aletha Solter. Vine cu o experiență de peste 12 ani în lucrul cu adulții, medierea conflictelor și susținerea de diverse cursuri.

În 2016, Mihaela a ales să își continue formarea în domeniul parentingului și a simțit că rezonează cu Parentingul Adlerian  bazat pe principiile Psihologiei Individuale a lui Alfred Adler, în care fiecare individ, inclusiv copilul, este văzut ca fiind unic și plin de resurse pentru a se putea dezvolta armonios. Își dorește ca din rolul său de ”educator de părinți” și ”consilier de familii” să vină cu o perspectivă orientată către nevoile fundamentale ale copiilor și de asemenea să ofere părinților uneltele necesare de a răspunde constructiv și armonios acestor nevoi ale copiilor lor.

Miha1Mihaela Berechet – Aware Parenting Instructor/Parentingul Adlerian