Matematica si Fizica

 

Matematica si Fizica, aplicate si distractive

 

Matematica “Nu te impacienta daca ai dificultati la matematica, pot sa te asigur ca ale mele sunt si mai mari !” – Albert Einstein

Cine spune ca matematica nu poate fi distractiva? ca in spatele fiecarui numar sau fiecarei probleme nu se afla o istorie?

Prin povesti si experiente placute descoperim impreuna un univers nou, un univers bazat pe cifre si pe reguli simple.

Matematica a inceput cu numerele, iar numerele sunt si astazi esentiale, chiar daca acest subiect nu se mai limiteaza la calcule doar. Pe baza numerelor s-au construit notiuni tot mai sofisticate, matematica devenind un domeniu vast si divers al gandirii umane, sustinand bazele multor stiinte exacte, dar o regasim pretutindeni si in arta. Matematica este fundamentul oricarei gandiri logice si analitice, matematica actuala se ocupa mai mult de structura, configuratie si forme.

 

Fizica  “Științele sunt uși, iar cheile lor sunt cercetările”  Anton Pann

De la cel mai mic atom pana la gaurile negre, de la caderea marului pana la teleportare. Avem raspunsuri la toate intrebarile, si daca nu le avem le cercetam si le analizam impreuna.

Fizica este o stiinta a naturii care studiaza structura materiei, proprietatile generale, legile de miscare, formele de existenta a materiei, precum si transformarile reciproce ale acestor forme.

Cele doua stiinte coexista, se imbina recirpoc formand un tot unitar inseparabil.

Propunem prezentarea acestor module impreuna pentru a acoperi nevoia strigenta a copiilor de conexiuni transdisciplinare, iar focusul va fi pe logica si aplicabilitatea notiunilor zi de zi.

Durata: 1 h 1/2

Varsta: 5 ani +

 

131027-101049-A0028_2-01 Trainer Dan Radu-Simota – programator & inginer de sisteme informatice